söndag 25 september 2011

Min bild på Tradera :(


Nu är det min tur IGEN, min bild används på en Tradera auktion utan att personen har frågat mig. Bilden har hon hittat här. Min bild har klipps lite och Tradera auktionen hittar du här.  Det är alltså INTE tillåtet att låna bilder, utan de skyddas av upphovsrätten!!! Hur svårt kan det vara? 

9 kommentarer:

  1. Det är så himla irriterande! Och ännu mer irriterande att Tradera inte kan göra något... Man får bara hoppas att de verkligen har varorna. Jag tog kontakt med säljaren vid ett par tillfällen också, och då tog de faktiskt bort bilderna.

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Har du mailat säljaren och informerat henne om upphovsrätten? Gör det annars! Har haft flera såna idioter som stulit bilder på sistone. Den ena hade rippat bild OCH rubrik rätt av från min Tradera-auktion. Puckon:( Kram!

    SvaraRadera
  3. Jag har både mailat säljaren och anmält till Tradera, men det händer väl ingenting!!
    I högerspalten har jag skrivit om upphovsrätten!
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Tråkigt =( Ja, att folk inte lär sig om upphovsrätt =( Kram!

    SvaraRadera
  5. Jag förstår din frustration och detta är förstås inte acceptabelt eller tillåtet...
    VIKTIGT:Skicka/bifoga din egen bild till Tradera via deras länken och ge auktionsnummer och i detta fallet borde Tradera så småningom stänga auktionen.

    Kram

    SvaraRadera
  6. Det där hände mig i helgen! Men bilden togs bort efter 5 minuter med många ursäkter. Men ändå... Hoppas något händer för din skull också!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Har också varit med om det tyvärr :(
    Det tog ett par dagar(!) innan auktionen var väck.

    Ha en fin Måndag...

    SvaraRadera
  8. Nu har personen gjort tillägg i beskrivningen, och tackar dig för lånet av bilden. Hoppas det verkligen är sant, annars är det toppen på fräckhet.
    Kram

    SvaraRadera
  9. Sånt är trist. Varför inte ta en egen bild liksom.
    Jag har lånat bild en gång; då mailade jag säljaren och frågade plus att jag väntade att lägga ut min grej tills hennes auktion gått ut.
    Det är ju alltid bättre att fråga

    SvaraRadera

♥Vad trevligt att du lämnar en kommentar, det gör mig glad♥ Kram Christina