lördag 4 februari 2012

Ullklänningsdag!!


Här hade termometern sjunkit till -20 grader så valet föll för en av av mina ullklänningar. Tycker de har hängt mycket i garderoben, det har inte varit så kallt så jag har behövt dem, men idag är det en ullklänningsdag!! Jag är i full färd med att ställa in porslin i skåpet, som har fått nu plast i vardagsrummet. Under skåpet har jag tänkt att ha ett litet bord, allra helst ett månbord, letar på loppisar ;-) 


Billiga glas blandat med loppisfynd och arvegods, allt funkar!I dag fick N upp min älskade lykta, jag fattar inte riktigt varför jag gillar den så mycket. Just denna har jag fått av morfars syster. En likadan hade mormor och morfar i sin sommarstuga, där jag var på somrarna när jag var liten. När stugan i fjällen köptes togs den lyktan dit. Sen såldes stugan med allt i den. Så glad jag blev när jag fick tag på denna, morfar hade en och hans syster hade en och nu är denna min. Ikväll ska den tändas!!


Igår gjorde jag mussli, ett tips gör inte mussli när du målar trappan. Vad hände jag brände den. Idag har jag gjort ny, satt i köket hela tiden och musslin luktar hur gott som helst. Tobias undrade när han kom hem -Mamma vad har du gjort??? Är det något gott vill han inte missa det ;-) Glasburken jag har musslin i är en norsk konserveringsburk, det står Norge både på locket och på burken.

Här kommer receptet:
3dl havregryn
1dl solroskärnor
1dl pumpakärnor
1msk kanel
2msk honung
man kan ta i linfrö, men det ville inte jag.
In i ugnen i 175grader, men jag tog 150 för jag ville inte bränna den igen.Här kommer förebilder och efterbilder på memoboarden, innan var den gulnad, nu är den fräscht vitt. Det är mycket som råkar ut för min målarpensel ;-)


2 kommentarer:

 1. Vad fint det blir.. underbart när det är i det läget att man börjar placera in sakerna igen! På agendan här står vår lilla hall, vi får liksom inte tummen ur men det skall prioriteras, snart ;)

  Hoppas du har en fin helg!
  KRAMAR

  SvaraRadera
 2. Vad har min kommentar tagit vägen undrar jag..fumlat mig förstås,haha..
  Skrev iallafall ullklänningarna används flitigt här med! Har ju några att vaiera med, hade samma blå som du har på dig häromdagen. Den har hängt med länge nu, sedan den kom! Fortfarande mycket fin.
  Vad flitig du har varit, pyssel mm verkar vara "din grej"! Du är jätteduktig! Hoppas din dag varit bra!
  Kram kram

  SvaraRadera

♥Vad trevligt att du lämnar en kommentar, det gör mig glad♥ Kram Christina