tisdag 12 juni 2012

Rabarbermarmelad!


Så mycket rabarber som vi har i år, har vi aldrig haft. En rabarberpaj har jag gjort, mums. Igår kokade jag rabarbermarmelad på 1.4 kg rabarber, hällde i 14 dl (vanligt) socker och kokade och skummade av, ett tag. Sen i med kanelen, tog 2msk. Hur lätt som helst och supergott på rostad macka eller finn crips!!
Förra årets rabarbermarmelad tog slut för några månader, som jag har väntat! Lär koka mera ;-)

3 kommentarer:

  1. Åh vad gott! Jag älskar rabarber och det är det jag saknar mest från trädgården. Att bara gå ut och dra loss några och göra kräm. Känns jättekonstigt att köpa rabarber.. Tror inte man kan ha det på balkongen :) Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fniss, nä det går nog inte på balkongen! Men det lät gott med tomater och jordgubbar där ute :-)
      Kram

      Radera
  2. Åh, vad du är duktig! Jag vill också göra!!

    Kram Anna

    SvaraRadera

♥Vad trevligt att du lämnar en kommentar, det gör mig glad♥ Kram Christina