fredag 18 maj 2012

Mysiga Alingsås!


Lite bilder från dagen. Men jag visar inga bilder från Nääs slott, det blåste och jag höll på att frysa ihjäl. Vi stannade vid Bomullsfabriken som ligger på vägen mot Alingsås. De har Odd Molly, kikade bara, kul att ha varit där


Vilka fina blommor, två sorters tulpaner och pingstliljor, slurp! Magnoliabusken är ju bara så fin, vill ha en sån här hemma.


Vi åt mat på ett jättemysigt ställe, Potatiskällaren. Vi satt i källaren, väggarna var av sten och takbjälkarna syntes. På bordet stod en kandilaber, MYS! Vad jag kommer ihåg längst bak i hjärnabalken så kom potatisen först till Alingsås. Maten var urgod, lammfärsbiff med tsatsiki och smörstekt potatis. Efter maten letade vi efter Balders Hage, gick längst bort på gågatan. Då ser jag någon med en påse därifrån, frågar efter vägen. Sen förstå vi att butiken och matstället låg i samma kvarter, bara på baksidan ;-) Ja, ja där fick vi lite extra sightseeing. Lite nya toppar blev dagens skörd och lite smått och gott på Balders Hage, det höll jag på att glömma.
Som ni ser blev det bättre väder på eftermiddagen, jag har till-och-med öppnat koftan!



7 kommentarer:

  1. Åh har du varit "hos mig" idag :-) visst är det mysigt och gå runt på Balders hage och kika på allt fint de har :-)
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gillar alla små fina hus som du har hos "dig". Alingsås är en mysig liten stad. Innan vi åkte hem, besökte vi Från hus till hus (återbruket) gillade att gå där och fantisera över de gamla fina sakerna.
      Kraaam

      Radera
  2. Vilka tulpanrabatter. Påminner mig om att jag borde fylla på med tulpaner här hemma, men när hösten kommer glöms det så lätt bort! tack för toppenfina bilder, alltid kul att få följa med på utflykt så här!!!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men ofta är det andra (läs rådjur) som tycker om dom och äter upp tulpanerna. Jag har några stackars tulpaner som blir rådjursmat varje år. Istan funkar det dit trippat inga fina rådjur ;-)
      Kram

      Radera
  3. Åhhh vad mysigt och fint, vi har varit i Alinsås för några år sedan, minns att det var så himla fint där..
    Du, jag har en fråga som jag hoppas att du kan hjälpa mig med..Hur tvättar du dina Odd Mollysar i siden ? Jag har budat hem en såå fin Odd Molly klänninge Saraband dress, den är i siden, men när jag provade den igår så märkte jag att det var en fläck på den mitt fram !! Inte roligt då man betalat rätt mycket för klänningen, det står handtvätt, men vilket tvättmedel använder man, är det något speciellt tvättmedel till siden kläder ?
    Hoppas att du kan svara..
    Kraaam Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anette!
      Så tråkigt med fläcken. Jag handtvättar mina sidenplagg med vanligt tvättmedel. Men nu när du har en gammal fläck blir det genast svårare. Om jag vore du skulle jag köra klänningen på sidenprogrammet i tvättmaskinen och hoppas att den är ren när du tar ut den ur maskinen.
      Kraaam

      Radera
    2. Tack snälla du för tipset ! Nu får vi hoppas att fläcken går bort..
      Kraaam Anette

      Radera

♥Vad trevligt att du lämnar en kommentar, det gör mig glad♥ Kram Christina