onsdag 30 november 2011

"Gladmössan"


Eftersom jag är tokkär i mössan, så har jag den var och varannan dag, även på jobbet. Charlotte skulle leta bland sina tags, så jag kan få ett namn på mössa, som jag kallar "gladmössan," man blir verkligen glad av den. Jag har jobbat läääänge idag, nu ska jag kolla in hos er, kram!!

tisdag 29 november 2011

Provar


Var inne på Lindex och provade denna stickade klännigen igen. Förra gången provade jag XL och då var alldeles förstor. Denna gången tog jag L och nu satt den bra. Den känns lite väl julig, men fin och gosig var den.  Tänker.....det fanns ju en färgställning till, som var vit  med gråa mönster, den får jag nog tänka på! 



Såhär har jag sett ut idag, Frill top, i cherry, ullstrumpor och  Clinch scarf  bägge i almost black och en gammal mörkgrå kjol.

måndag 28 november 2011

Tokkär...


i en mössa!!! Ja för det kan man bli! Nyss missade jag en superfin mössa på Tradera, men hade mer tur med denna. Det jag vill ha på Tradera brukat alltid bli dyrt, men mössan var ett fynd!! Den har nummer #830 kom just på att jag inte har namnet på den. Men någon kanske kan hjälpa mig med det? Den kommer från Flow feather vintern 2008. Jag brukar inte ha mössa, det kliar, men nu tror jag att jag har ändat mig ;-)





Huggly scarf passar så bra till mössan!


Hjälp mig gärna med namnet på min mössa!!

söndag 27 november 2011

Kuddar i min soffa!






Visst är den fin min Af Swedala kudde som jag vann hos Shop around the corner. Anna vann en grå och jag en vit, bägge fick den färgen som vi ville ha, kul! Jag var lite trött på mina kuddar i soffan, kände att jag behövde något nytt som skulle samsars med Af Swedalakudden. Hade någon idée om knytband och virkade vita dukar. Var på Skroten och köpte en stuvbit för 32:- som räckte till 2 kuddar. Igår hade jag lite tid och lust, så då blev de till! Kul att få lite användning av dukar som bara ligger i linneskåpet!

1a advent!



Jag hade önskat att jag kunde skriva att den första snön faller. Men vi har 10 plusgrader och det blåser kraftigt samtidigt som det är ösregn på diagonalen. Idag blir det med mesta sannolikhet en innedag för mig. Känner inte alls för att gå på julskyltning i detta vädret. Tänder hellre några ljus och kurar ihop!!
Ha en mysig 1a advent!!  

lördag 26 november 2011

Så glad jag blev....


när jag såg att julrosen blommar ute i landet. Den plantan fick jag julen 2009 och planterade senare ut den. Förra vintern blommade den inte alls. Men nu gör den det!! 
Nu blir det Så mycket bättre!!

Vid Häggån!








Hej allihopa! Håller på med att ställa fram stjärnor och ljusstakar. Det fattades några  så jag var och köpte 2 stjärnor på fot. Jag fick inte ihop stjärnorna, höll på att bli tokig. Lite buckliga blev de oxå. Sen satte jag Niklas på stjärnorna. Han tyckte vi skulle knyta ihop dem!! -Är du inte riktigt klok???? Sen knäckte han nöten, hur man skulle få ihop magneterna som inte ville fästa. Man skulle vika papperet...... Tänkte väl att det skulle gå!!!

fredag 25 november 2011

Advents mys!!





I morse fotade jag dagens, men jag besparar er med att lägga ut de suddiga bilderna. Hade på mig Ruffle skirt i multi och Augar tunic i almost black. Såg att jag tappat den översta knappen i tröjan så jag måste sy i reservknappen. Odd Molly borde kunna sy i knapparna bättre!!

 Här hemma håller jag på att plocka, flytta och fixa bland plocket. Mina 4a Maileg tomtar har kommit fram ifrån sin vrå ;-) Har köpt hem lite nya hyacinter, som jag har placerat ut i krukor. Några ulltomtar har hittar oxå hittat fram. Jag har tänt massor med ljus så här är så mysigt. 

Undra vad denna helgen har att erbjuda??   

torsdag 24 november 2011

Tokkär!





Idag har jag varit och storhandlat och fixat med så jag kan skanna. Skönt att slippa packa upp varorna på bandet. Sen åkte jag till Skroten för att köpa lite tyg att sy kuddar av. Hittade en perfekt stuvbit, priset var som hittat ;-) Nu återstår att sy kuddarna, har en bild i huvudet, med gamla virkade vita dukar och knytband, kul med lite pyssel!!
Loggade in på datorn och såg att jag hade paket att hämta ;-) Åkte på direkten och hämtade den lilla godbiten. Nu är jag tokkär!!! Visar en annan dag!
Håller på att laga mat samtidigt som jag bloggar och det gick inte så bra. Påsen sprack och 1 kg tortellini spred sig på köksgolvet., SUCK!!!



onsdag 23 november 2011

Söt liten låda!


Inget Traderafynd i lådan :( ännu!

Visst är den söt den lilla lådan med läderhandtag, som mamma lämnade av här igår. Tillsammans med en gammal trälåda som det står Sun-maid raisins och några gamla tomtar. Jag slipper gå på loppis för det ramlar in fina saker här ;-)
Vad tror ni lådan har används till?
Det finns 10 fack i den och några glasbrukar står kvar i lådan. I locket står det PS 1648.




Tänka sig att mamma berättade att lådan användes att prova mjölken, innan den skickades iväg! 


tisdag 22 november 2011

Diggar Mulholland!!


 Knäppte några bilder, många blev suddiga, innan jag skulle iväg till jobbet. Tigern har skrivit om sin Mulholland alpaca coat  i vintage powder, som drar en aning åt lila. Nu var jag lite sugen på att ha den. Tog en by Timo underklänning i beige under. Ärligt talat var det lite för varmt för mig att jobba i. Inte kunde jag flänga av mig koftan heller. Just nu älskar jag velour, som är lagom varmt och gosigt.

Efter stängningspasset på jobbet, smiter jag in på Shop around the corner, för jag kunde inte hålla mig, jag ville hämta min finfina vinst, kudden Edith från Af Swedala!! Så glad jag är över den!


Gårdagens pyssel, (ja det riktigt kliar i mina fingrar,) en dörrkrans. Men när jag skulle hänga upp den kom jag på att vi hade målat om ytterdörren, så jag hängde den under ytterlampan istället. Stommen är rätt så kraftig, så det blev modell STOR på kransen.

Evalena, jag fick klännigen idag. Det var inte så stor skillnad, hoppas ändå du blev nöjd ändå!

Morgonens överraskning!!


Maria på Shop around the corner hade en tävling med fina Af Svedala kuddar som priser. Gissa om jag blev glad när jag såg att jag och Anna hade vunnit var sin kudde! Tusen tack Maria för den fina tävling!!! Glädjedansar :) :)

måndag 21 november 2011

Ninjat på Tradera ;-)



Hade tänkt visa min dagens. Men vad sjutton, jag spillde kaffe på mig när jag stod ute på gården och skulle dricka ut termosmuggen, grrrr.
 Istället visar jag lite pyssel, jag har pillat med. Margarinlådan har fått nytt innehåll, i mjölkkannan har jag satt i enris. Gillar att ta in naturmaterial och göra lite fint!
Lavendeln på hjärtat tog jag bort. På med mossa, lite svårt att  få det jämt bara. Använde grön sytråd att binda med. Letade bland mina spetsar, hittade en fin handgjord spets som jag gjorde en rosett av!  


Ninjade på Tradera igårkväll, extra kul för Odd Mollyn låg i mappen önskeplagg, ska bli så kul att få hem den om någon dag. Ledtråd; Ljuvliga blommor!

söndag 20 november 2011

Finaste julgransfoten!


Både jag och Niklas blev förtjusta i julgransfoten i gjutjärn, som vi hittade på julmarknaden, på Tjolöholms slott. Vi har haft en ful grön, som inte har varit så stadig, det har hänt att granen har vält någon gång. Nu lär granen inte välta. Vi brukar alltid ha plastgran, men i år ska vi prova med en äkta.Niklas har varit allergik, men han klarar mina små granar, så nu vill vi prova med en riktig. Jag har frågat pappa (som har egen skog) om han kan hugga en till oss, när han är ute och hugger deras gran. Äntligen ska vi har en riktig julgran!!



Det är väl inte så mycket att visa, men gör det ändå. Gillar så mina "träningsbyxor" som jag inte har när jag tränar, för jag tränar inte. Jag har dem som tajts med långa strumpor. Himla sköna, bra färg ser gråa ut men de är lite brunt i dem oxå. Bra med resoren i midjan, som drar ihop magen!! Storleken är 38 och funkar finfint. Hittade de på Freeport när Adidas sålde ut samples, förra helgen. Jag hade tänkt fynda mer igår, men allt var borta :(

Storbror blir tonåring idag!!


Då har Kinna en tonåring till!! Tobias fyller 13år idag! GRATTIS till mammas stora gull!
Tobias är killen som har hjäpt till, har jag dammat då har han oxå dammat. Lagade jag mat då vill ha hjäpa till. Han har alltid tyckt om att snickra och  han har hjälpt farfar och pappa med att bygga ut stugan. Han är bra på att baka och laga mat. Nu är han är en hejare på elektornik prylar ;-)  Han hjälper jämt sin lillebrorsa, (ibland lite för mycket) som han tycker så  mycket om. Dom är i samma kompisgäng  på dagarna, så de hänger mycket ihop. Han är bra på att säga -Jag gör det sen!! Älskar att spela på (min) mobil och nintendo, spela, spela spela det är livet just nu!









 


Grattis Tobias på 13 årsdagen!!